از کاربردهای انگشت شست دست مطلع هستید؟ آیا می دانید پس از قطع انگشت دست، با چه مشکلاتی مواجه خواهید شد؟ راه درمان قطع شست دست چیست؟
بیرونی ترین انگشت دست و ماهیچه ای ترین انگشتT شست نام دارد که کاربردهای بسیاری داشته و نقش مهمی را در تسهیل انجام امور ایفا می کند. در صورت قطع این انگشت، زندگی فرد دستخوش تغییراتی قرار خواهد گرفت که جهت کاهش عوارض ناشی از آن، پزشکان تهیه شست مصنوعی را توصیه می کنند. با ما در این مطلب از کاویان طب همراه باشید تا ضمن شرح دلایل قطع شست دست و عوارض ناشی از آن، بهترین کلینیک برای تهیه شصت مصنوعی را معرفی کنیم.
مرکز تخصصی ساخت پروتز دستکاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید. با ما در ارتباط باشید
کاربرد انگشت شست
از آن جایی که انگشت شست رو به روی سایر انگشتان قرار گرفته است، مهم ترین انگشت دست محسوب می شود که هر گونه آسیب دیدگی در آن، عملکردهای فرد را با اختلال مواجه خواهد کرد. از اصلی ترین کاربرد این انگشت می توان به گرفتن اشیا، انجام حرکات هماهنگ دست و تسهیل انجام امور اشاره کرد. پس باید از این انگشت محافظت کرد و در صورت ایجاد هر گونه آسیب در آن، سریعا به پزشک مراجعه نمود و بهترین روش درمان را به کار گرفت.
در انگشتان هر دست به طور طبیعی 14 استخوان وجود دارد، به این صورت که در هر یک از انگشتان 3 استخوان و در انگشت شست 2 استخوان قرار گرفته است. ماهیچه ها و بافت هایی که اطراف این استخوان ها را پوشانده اند به حرکت مستقل هر یک از آن ها کمک خواهد کرد. همچنین در پوست نوک این انگشتان، گیرنده های لمس و گرما قرار دارد که به آن ها عملکردهای زیادی بخشیده اند. از آن جایی که این انگشتان به خصوص انگشت شست، بسیار پر کاربرد بوده و در تماس با اشیا می باشد، بیشتر از سایر نقاط بدن در معرض خطر آسیب دیدگی و حتی قطع می باشد.
در پی برخی حوادث و در صورتی که پزشکان قادر به پیوند انگشت آسیب دیده نباشند، قطع انگشت شست ضرورت می یابد. همچنین گیر کردن انگشتان میان لولای در، کار با ابزار برقی و … از دیگر عواملی است که احتمال قطع انگشت شست را افزایش می دهد. درمان به موقع انگشتان پس از مواجه با این حوادث به کاهش خطر قطع دست کمک خواهد کرد.
همان طور که گفته شد، قطع انگشتان به خصوص انگشت شست، زندگی فرد را تحت تاثیر قرار داده و عوارضی را به همراه دارد که از جمله آن ها می توان به محدودیت های حرکتی، افزایش حساسیت و احساس درد در ناحیه قطع شده اشاره نمود. علائم و عوارض ذکر شده در بالا سبب می شود که فرد به مدت طولانی قادر به انجام امور نباشد و در صورتی که بیمار در محل کار نیاز به استفاده از تمامی انگشتان داشته باشد، در انجام وظایف شغلی خود با مشکل مواجه خواهد شد.
کارهای ساده ای نظیر تهیه غذا، باز کردن در، استفاده از تلفن همراه و … بدون انگشت شست بسیار دشوار خواهد بود که جهت تسهیل این امور باید از شست مصنوعی استفاده کرد. در پی این اثرات جسمانی، فرد از نظر روانی نیز تحت تاثیر گرفته و روزهای سختی را تجربه خواهد کرد.
برنامه ریزی به جهت مراقبت و بهبودی پس از عمل از اهمیت بالایی برخوردار است، خصوصا اگر تحت بیهوشی عمومی جراحی شوید. بنابراین در این بخش مواردی را شرح داده ایم که با به کارگیری آن ها پس از عمل با مشکلی مواجه نشوید و هر چه سریع تر بهبود یابید. این موارد عبارتند از:
در حین عمل و پس از آن فردی را به همراه داشته باشید تا در صورت نیاز به انجام امور شما بپردازد و برای بازگشت به خانه شما را همراهی کند.
سعی کنید فردی را در کنار خود داشته باشید تا در زمان استراحت شما پس از عمل به انجام امور روزانه کمک کند.
از آن جایی که افراد سیگاری روند بهبودی کندتری را نسبت به سایر افراد طی می کنند، بهتر است که 6 تا 8 هفته پیش از عمل سیگار را ترک کنید.
از مصرف داروهایی نظیر آسپرین، ناپروکسن و ایبوپروفن، یک هفته پیش از عمل خودداری کرده و در صورت نیاز استامینوفن را جایگزین داروهای ذکر شده کنید.
در صورتی که قرار است عمل شما تحت بیهوشی عمومی انجام شود، باید قبل از عمل غذای سبکی مانند سالاد یا سوپ را میل نمایید و از صبح قبل از عمل نیز چیزی نخورید.
همچنین سایر دستورالعمل های پزشک را رعایت نمایید تا در حین عمل و پس از آن مشکلی بیمار را تهدید نکند.
جراحی قطع انگشت شست پا با بی حسی موضعی یا بیهوشی عمومی صورت می گیرد. در طی بی حسی موضعی تنها انگشت شست و اطراف آن بی حس شده و شما در طی عمل بیدار خواهید بود. هدف از این نوع بی حسی، جلوگیری از احساس درد در طول عمل در فرد می باشد؛ اما در بیهوشی عمومی، ضمن شل شده عضلات، شما به خواب رفته و هیچ گونه دردی را احساس نخواهید کرد. جراح پس از ایجاد برشی در ناحیه آسیب دیده، اقدام به بریدن تمامی استخوان ها، عضلات، اعصاب، تاندون ها و رگ های خونی خواهد کرد.
پس از عمل قطع انگشت دست
قطعا پس از جراحی قطع انگشت شست، بیمار در این ناحیه احساس درد خواهد کرد که در این صورت داروهای مسکن تجویز می شود. همچنین پزشک معالج به جهت پیشگیری از عفونت در ناحیه قطع شده، مصرف آنتی بیوتیک را به بیمار توصیه می کند. برقراری گردش خون در ناحیه قطع شده از اهمیت بالایی برخوردار است که بدین جهت نیز آن ناحیه حرکت داده می شود و روش هایی نظیر توانبخشی و فیزیوتراپی، 48 ساعت پس از جراحی آغاز می گردد.
طبق بررسی های انجام شده، توانبخشی اولیه در عملکرد موثر عضو باقی مانده بسیار حائز اهمیت می باشد و کارایی آن ناحیه را افزایش خواهد داد. نسبت به شدت قطع عضو و سلامت عمومی بیمار پس از جراحی، بیمار از دو روز تا دو هفته در بیمارستان بستری خواهد شد. در کنار توانبخشی، مشاوره روانشناختی نیز انجام می شود تا بیمار با احساس اندوه از دست دادن عضو راحت تر کنار بیاید. با کمک گرفتن از از این موارد و تهیه شصت مصنوعی فرد راحت تر با این مسئله کنار آمده و زودتر به روند زندگی خود باز خواهد گشت.
پروتز انگشت شست
همان گونه که ذکر شد، به جهت بازیابی توانایی های فرد و بازگشت سریع تر فرد به زندگی، از شست مصنوعی یا پروتز شست کمک گرفته می شود. به طور کلی پروتزها اندام های مصنوعی هستند که به بازیابی بخشی از کارکردهای قسمت از دست رفته بدن کمک می کنند. پروتزها در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند که انتخاب نوع آن، به موارد متعددی از جمله محل قطع عضو، طول ناحیه قطع شده، نیازهای عملکردی فرد، سبک زندگی و … بستگی دارد. بنابراین در هنگام مراجعه به پزشک حتما در رابطه با نیازهای خود و فعالیت های روزمره صحبت کنید تا بهترین شست مصنوعی متناسب با نیاز شما طراحی و تولید شود. از جمله فواید پروتز انگشت شست، می توان به موارد زیر اشاره نمود:
در سال های اخیر بر خلاف گذشته، پروتزهای شست و انگشت در انواع مختلفی جهت کارایی های متفاوت تولید می شوند و به افراد دچار قطع عضو در ناحیه دست خصوصا در ناحیه انگشت شست کمک می کنند تا هر چه سریع تر توانایی های از دست رفته خود را بازیابند. از جمله این پروتزها می توان به موارد زیر اشاره نمود:
پروتزهای کاربردی غیر فعال
پروتزهای فعال با کاربردهای خاص
پروتز با منبع نیروی خارجی
پروتز با نیروی بدن فرد
پروتزهایی که توسط نیروی بدن فرد کار می کنند، در انواع مختلفی در دسترس بیماران قرار دارد و به گونه طراحی می شوند که بیمار بتواند استفاده حداکثری از پروتز خود داشته باشند. این پروتزها عبارتند از:
ایکس فینگر (x_finger)
ام فینگر (M_finger)
نیکد فینگر (The Naked Prosthetics)
پروتز تیتان فینگر (Titan_finger)
پروتزهای آی دیجت (I_Digit)
هر یک از این پروتزها نسبت به ناحیه قطع شده دست و انگشتان انتخاب شده و عملکردهای متفاوتی دارند. بنابراین بهترین نوع شصت مصنوعی را با مشورت پزشک از کلینیک های ارتوپدی فنی تهیه نمایید.
اگر جهت تهیه شست مصنوعی به دنبال کلینیکی معتبر و با سابقه می باشید، حتما به کلینیک کاویان طب مراجعه نمایید تا پس از ارزیابی و بررسی های لازم توسط پزشکان مجرب این کلینیک، نوع کلینیک مناسب شما انتخاب شود و سپس کادر حرفه ای این کلینیک اقدام به طراحی و تولید آن نمایند. کلینیک کاویان طب علاوه بر برخورداری از کادری مجرب و با سابقه در ساخت پروتزهای خود از بهترین متریال و به روزترین تجهیزات استفاده می کند. بنابراین بدون هیچ گونه نگرانی ساخت شست مصنوعی خود را به این کلینیک بسپارید و به راحتی به انجام امور روزمره خود بپردازید.
نتیجه نهایی
آسیب به انگشتان دست و وجود تومور در انگشتان، احتمال قطع عضو آن ها را افزایش می دهد. قطع عضو در انگشتان خصوصا انگشت شست عوارضی را به همراه داشته و بسیاری از عملکردهای فرد را محدود خواهد کرد. بدین جهت پزشکان پس از جراحی قطع عضو و طی کردن روند بهبودی، تهیه شست مصنوعی را توصیه می کنند تا به کمک آن ها فرد به زندگی پیش از این عارضه باز گردد و برای انجام امور روزانه خود به کمک سایر افراد نیازی نداشته باشد. در صورتی که شما عزیزان جهت تهیه شصت مصنوعی در انتخاب کلینیک دچار تردید هستید، ما به شما کلینیک کاویان طب را توصیه می کنیم.
مرکز تخصصی ساخت پروتز دست کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید. با ما در ارتباط باشید