در طی جنگ و 8 سال دفاع مقدس افراد زیادی شهید، اسیر یا جانباز شدند. به افرادی که در جبهه قسمتی از اعضای بدنشان را از دست داده باشند یا بر اثر تنفس مواد شیمیایی، نتوانند به صورت طبیعی تنفس کنند، جانباز گفته می شود. زمانی که فرد دچار نقص عضو شده باشد، برای بازگردانی توان حرکتی به مرور زمان، نیاز به پروتز عضو از دست رفته دارد. در واقع پروتز جانباز بعنوان عضوی مصنوعی، به جای عضو قطع شده، جهت بازیابی تحرک و فعالیت پیشین استفاده می شود.
همانگونه که گفته شد در پی از دست دادن اندام های متفاوت، تحت نظر پزشک ساخت و جایگذاری پروتز جانباز، ارائه برنامه های توانبخشی و … برای بازگردانی عملکرد فرد دچار نقص عضو، امری ضروری خواهد بود. در ادامه به بررسی هزینه پروتز جانباز، چگونگی سفارش پروتز مناسب، کیفت پروتزها، پروتز اندام تحتانی جانبازان و رضایت مندی ایثارگران از پروتز و خدمات پروتزی می پردازیم.
مجموعه تخصصی ارتز و پروتز کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید. با ما در ارتباط باشید
- هزینههای ارتز و پروتز جانباز
- سفارش پروتز مناسب جانبازان
- کیفیت پروتز جانباز
- جانبازان با قطع عضو ترانس تيبيال
- پروتز اندام تحتاني جانبازان
- نظر و رضایت جانبازان از پروتز و خدمات پروتزي
هزینههای ارتز و پروتز جانباز
به پیشنهاد بنیاد شهید و ایثارگران، در سال 1390 بر اساس اصل 138 قانون اساسی بند (ب) ماده (44) قانونی تصویب گردید که تمامی ایثارگران،جانبازان، آزادگان تحت تکلف دولت درآیند. بر اساس اصل این قانون هزینه های درمان شامل بیمه تکمیلی و هزینه های خاص مرتبط با درمان جانبازان مانند داروهای خاص منطبق بر لیست دارویی کشور و … بر عقده دولت قرار می گیرد. بنابراین با استناد بر قانون تصویب شده هزینه ارتزو پروتز، تعمیر یا تعویض قطعات پروتز جانبازان بر عهده دولت قرار می گیرد.
خدمات پروتزی برای تمامی جانبازان و ایثارگران رایگان و در سطح بیشرفته ارائه شده و هیچگونه تفاوتی بین گروه های مختلف جانبازان وجود ندارد. کلیه خدمات و هزینه های پروتز جانباز از جمله هزینه پروتز دست و پروتز پا، پروتز چشم مصنوعی، سمعک و دیگر موارد تحت پوشش بیمه تکمیل درمانی قرار گرفته شده است و توسط بیمه پرداخت می گردد.
سفارش پروتز مناسب جانبازان
با توجه به گذشت سالیان طولانی از جنگ تحمیلی ومجروح شدن تعدادی از رزمندگان که تعدادی از آنها جانبازان می باشند دچار نقص عضو گردیده اند. آنان از زمان نقص عضو و استفاده از پروتز همچنان با مشکلات بی شماری از جمله مشکلات پوستی، عضلانی، استخوانی، بافت نرم، عصبی و … رو به رو بوده اند. جانبازانی که از پروتز قرار گرفته راضی نیستند یا پروتز و اروتز آنها دچار مشکل و ایرادشده است، با مراجعه به مراکز درمانی زیر نظر پزشک متخصص اقدام به اصلاح و درمان پروتز جانباز می کنند.
کیفیت پروتز جانباز
جانبازان مانند افرادی که دچار نقص عضو شده اند، در صورت بروز مشکل به پزشک مراجعه خواهند کرد و در صورتی که پروتز آنها آسیب دیده باشد و نیاز به پروتز جدید باشد، پزشک متخصص با بررسی شرایط جانباز اقدام به قالب گیری و ساخت پروتز جدید می کند. در مجموعه تخصصی ارتوز و پروتز کاویان کلینیک پزشکان از بهترین مواد برای ساخت پروتز جانباز استفاده می کنند تا با بالاترین کیفیت موجب رضایت مندی جانبازان گردند. همیشه به روزترین و پیشرفته ترین پروتز، بهترین آن محسوب نمی شود. مناسب ترین پروتز بر اساس سن، میزان سلامتی، سطح فعالیت فرد، میزان آسیب دیدگی و شیوه زندگی انتخاب می شود.
جانبازان با قطع عضو ترانس تيبيال
همانگونه که گفته شد، جانبازان دچار آسیب های جسمی و نقص عضو در دست ها، پاها یا دیگر اندام های تحتانی می شوند. قطع عضو ترانس تیبیال هنگامی رخ می دهد که نقص عضو در قسمت زانو به پایین باشد. در پی از دست دادن عضو ترانس تیبیال پروتز مناسب و با کیفیت، ارائه برنامه توانبخشی و دیگر موارد برای فرد امری الزامی می باشد. بعد از ساخت و استفاده از پروتز، جانبازان همچنان با دردهای بی شماری سرو کار دارند که نیاز به توانبخشی خواهد بود. هدف از برنامه های درمانی و توانبخشی بررسی اختلالات بلند مدت قطع عضو، میزان رضات از پروتز فعلی، میزان کم کردن در در ناحیه کمر یا اندام باقی مانده و کم کردن درد در قسمت سوکت خواهد بود.
پروتز اندام تحتاني جانبازان
افرادی که دارای نقص عضو اندام های تحتانی هستند، مستلزم استفاده از پروتز می باشند. اندام تحتانی شامل بخشی از پا، قطع غیرمفصلی مچ پا، ترنستیبیال، از زانو، ترنسفمورال و قطع از ناحیه کفلها و شایعترین نوع آن ترنستیبیال (وسط ساق پا) و ترنسفمورال (وسط ران) می شود. بیشترین درصد نقص عضو در جانبازان، ناحیه های تحتانی می باشد که شایع ترین علت آن ترکش و مین بوده ایت.
هنگامی که در پی از دست دادن اندام های تحتانی از پروتز استفاده می شود، پروتز وظیفه تکمیل بخش باقی مانده اندام تحتانی را بر عهده دارد. اما بافت نرم باقی مانده از اندام تحمل وزن را ندارد. بنابراین با استفاده از سوکت ها، پروتز را بر روی اندام باقی مانده نگه می دارند. همچنین به کارگیری سیستم تعلیق موجب راحت شدن نشستن افراد خواهد شد.
نظر و رضایت جانبازان از پروتز و خدمات پروتزي
بررسی رضایت مندی جانبازان دچار نقص عضو، از پروتز و خدمت پروتزی به منظور پی بردن به مشکلات و برطرف کردن آنها بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین عبت در سال 1394 از 100 ایثارگر که از پروتز جانباز استفاده می کردند، نظر سنجی صورت گرفت. بر اساس این نظر سنجی، آمار زیر به دست آمده و ثبت شده است.
رضایت از پروتزها 45.5 درصد
رضایت از خدمات پروتزی 66.2 درصد
نتیجه گیری
در پی جنگ تحمیلی، تعدادی از رزمندگان شهید یا جانباز شدند. تعدادی از جانبازان دچار نقص عضو شده و مجبور به استفاده از پروتز جانباز شدند. پروتز جایگزینی برای اندام های از دست رفته است تا ایثارگران بتوانند به فعالیت عادی خود ادامه دهند. جانبازان و رزمندگان برای تعویض یا تعمیر پروتز تحت حمایت دولت می باشند و تمامی هزینه های درمانی آنان به صورت رایگان انجام خواهد شد. سعی بر آن شده پروتزهای ساخته شده برای جانبازان از بالاترین کیفیت برخوردار باشد.
مرکز تخصصی ساخت پروتز پا کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان بوده است . برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید
با ما در ارتباط باشید