درمان قطع انگشت: اگر انگشت دست یا پا قطع شد چه کنیم؟

بعد از قطع انگشت دست چه کنیم؟ یکی از آسیب های جدی که ممکن است هر فرد در زندگی آن را تجربه کند، قطع انگشت می باشد که این امر عملکرد دست را به طور قابل توجهی تغییر خواهد داد. با ما همراه باشید تا به شرح کمک های اولیه پس از قطع انگشت و نحوه بازیابی عملکردهای انگشت قطع شده بپردازیم.
از آن جایی که انگشتان دست کارایی متعددی دارند، بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض خطر بوده و ممکن است فرد در طی فعالیت های روزمره دچار قطع انگشت شود که در این صورت استفاده از پروتز انگشت دست کمک شایانی به بهبود عملکرد فرد خواهد کرد. ادامه این مطلب را از دست ندهید تا به طور کامل به شرح دلیل قطع انگشت و تاثیر آن بر زندگی بپردازیم.

مرکز تخصصی ساخت پروتز انگشت دست کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید. با ما در ارتباط باشید

چه عواملی در قطع انگشتان دخیل هستند؟ 

در انگشتان هر دست به طور طبیعی ۱۴ استخوان قرار دارد که این امر سبب عملکرد بالای انگشتان دست شده است. اندازه نسبتا کوچک انگشتان و پر کاربرد بودن آن ها، انگشتان را بیشتر از سایر نقاط بدن در معرض خطر قطع عضو قرار داده است. بنابراین حتی از دست دادن بخش کوچکی از انگشت دست، عواقب فاجعه آمیزی را به جای خواهد گذاشت. به طور کلی موارد زیر در قطع انگشتان دست دخیل هستند:
  • آسیب دیدگی انگشت دست در حوادث
  • قرار گیری دست در میان لولای در
  • وجود یک زخم آلوده و عفونت غیر قابل بهبود در آن محل
  • گردش خون ضعیف در انگشت
  • کار با ابزار برقی در محل کار

تاثیر قطع انگشت بر فرد 

همان طور که گفته شد قطع انگشت عوارض متعددی دارد و زندگی فرد را از جوانب مختلف تحت تاثیر قرار می دهد که در این بخش به شرح عوارض ناشی از قطع انگشت بر زندگی فرد خواهیم پرداخت.
در پی قطع کامل یا بخشی از انگشت، فرد اغلب دچار محدودیت های حرکتی، افزایش حساسیت به سرما ‌گرما و درد در ناحیه آسیب دیده خواهد شد. همچنین کارهای ساده ای نظیر بستن بند کفش، بستن دکمه ها، تهیه غذاها و … برای فرد دشوار شده و در انجام آن ها نیاز به کمک سایر افراد می باشد. علاوه بر تاثیرات جسمانی این عارضه، از تاثیر روانی آن نمی توان چشم‌ پوشی کرد. افراد مواجه شده با قطع انگشت با توجه به اختلالات ایجاد شده در روند زندگی، روزهای سختی را سپری خواهند کرد.

آمادگی برای قطع انگشت دست یا پا 

به جهت آماده شدن برای قطع انگشت، ابتدا از نحوه بیهوشی مطلع شوید. بنابراین در صورتی که عمل شما تحت بیهوشی عمومی صورت گیرد، به هیچ عنوان تنها به بیمارستان نروید، بلکه از دوستان یا اعضای خانواده بخواهید که شما را همراهی کنند و پس از عمل شما را به خانه باز گردانند و تا مدتی پس از عمل جهت انجام امور روزمره از سایر افراد کمک بگیرید.
همچنین دستورالعمل های پزشک، از جمله عدم مصرف سیگار را رعایت نموده تا بهبودی هر چه سریع تر حاصل شود. در صورتی که هفته قبل از عمل نیاز به مصرف داروهای مسکن دارید، از مصرف داروهایی نظیر آسپرین، ایبوپروفن و ناپروکسن خودداری کرده و استامینوفن را جایگزین آن ها کنید.

مراقبت های پس از قطع انگشت 

از آن جایی که پس از قطع انگشت، فرد درد زیادی را متحمل می شود، داروهای مسکن تجویز خواهد شد. همچنین به جهت پیشگیری از عفونت در ناحیه قطع شده، مصرف آنتی بیوتیک ضرورت می یابد. از دیگر اقدامات پس از قطع انگشت، فیزیوتراپی و توانبخشی به جهت برقراری گردش خون در عضو می باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده مشاوره روانشناختی می تواند به افزایش روند توانبخشی فرد نیز کمک کند. نهایتا پس از بهبودی زخم ناشی از قطع انگشت، بیمار به جهت بازیابی عملکرد و توانایی های خود، اقدام به تهیه پروتز انگشت می نماید که در ادامه به شرح مزایا و انواع آن خواهیم پرداخت.

چه خطراتی در عمل قطع انگشت فرد را تهدید می کند؟ 

از جمله خطرات مرتبط با عمل قطع انگشت عبارتند از:
  • در هنگام بیهوشی عمومی ممکن است فرد با خطرات و عوارضی نظیر واکنش آلرژیک مواجه شود که بهتر است پیش از عمل با جراح خود در این خصوص صحبت کنید.
  • گاهی اوقات بی حسی موضعی در حین عمل ناحیه آسیب دیده را به اندازه کافی بی حس نکرده و فرد کمی احساس ناراحتی خواهد کرد.
  • احتمال لخته شدن خون پس از قطع عضو‌ وجود دارد که به جهت پیشگیری از آن، داروهای رقیق کننده تجویز می شود.
  • همچنین احتمال نیاز به انتقال خون به بیمار نیز وجود دارد.

پروتز انگشت و مزایای آن 

پروتزها که یک اندام مصنوعی محسوب می شوند، علاوه بر بهبود ظاهر ناحیه قطع شده، به بازگشت بخشی از عملکرد از دست رفته کمک می کنند. البته شایان به ذکر است که پروتزها انواع مختلفی دارند و نوع آن نسبت به محل قطع عضو، طول آن و سبک زندگی فرد متفاوت خواهد بود. بدین ترتیب پس از مراجعه به متخصصین در کلینیک های ارتوپدی فنی، ذکر فعالیت های روزانه از اهمیت بالایی برخوردار است تا بهترین پروتز برای فرد انتخاب شود.

مزایای تهیه پروتز انگشت 

  • یکی از مهم ترین مزایای پروتز انگشت، بازگرداندن طول انگشتی است که بخشی از آن بر اثر حادثه یا بیماری قطع شده است.
  • ایجاد تمایز میان شست و سایر انگشت از دیگر مزایای استفاده از پروتز انگشت می باشد.
  • به کمک پروتز انگشت می توان انگشت ها را به راحتی خم کرد و اشیا را به کمک آن جا به جا نمود.

انواع پروتز انگشت 

قطع تمام دست یا بخشی از آن نظیر انگشتان دست، از شایع ترین مواردی است که استفاده از پروتز دست را الزامی می کند. این پروتزها مزایای بسیاری داشته و در انجام بسیاری از امور به فرد کمک خواهند کرد. در زیر به شرح این پروتزها پرداخته ایم:

پروتزهای کاربردی غیر فعال

در ساخت این نوع پروتزها سیلیکون به کار برده شده است و طراحی آن ها به گونه ای است که کاملا مطابق با دست یا انگشت بیمار هستند. این پروتزهای سیلیکونی که کاملا مطابق با پوست طبیعی بیمار هماهنگ هستند، به نگه داشتن ‌و گرفتن اشیا کمک کرده و بسیاری از امور روزانه را تسهیل می کند. البته لازم به ذکر است که با توجه به تمامی نکات ذکر شده، این پروتزها بیشتر جنبه زیبایی دارند تا کاربردی.
پروتزهای کاربردی غیر فعال کاملا به اندام واقعی شبیه بوده و بهترین گزینه برای انجام کارهای سبک و استفاده روزمره می باشد.

پروتزهای فعال با کاربرد خاص 

این دسته از پروتزها مناسب افرادی است که به شغل یا فعالیت خاص مشغول اند. تایپ کردن، ورزش های حرفه ای، نوازندگان موسیقی و … از جمله فعالیت هایی هستند که پس از قطع انگشت به کمک این پروتزها قابل انجام می باشد.

پروتز با منبع نیروی خارجی 

این پروتز توسط باتری کار می کند و جایگزین مناسبی برای انگشتان دست می باشد. کنترل این دستگاه ها توسط پدهای لمسی و سنسورهای مایوالکتریک انجام می شود، به گونه ای که با شکل اشیا مطابقت پیدا کرده و کاملا حرکات دست فرد را شبیه سازی می کند. بدین ترتیب به فرد در گرفتن اشیا کمک کرده و فعالیت های فرد را بهبود می بخشند.

پروتز با نیروی بدن 

هدف از طراحی این پروتزها، استفاده کاربردی تر از آن ها می باشد. این پروتزها عبارتند از:
  • ایکس فینگر: پروتزهای ایکس فینگر مناسب آن دسته از افرادی است که بخشی از انگشتان باقی مانده باشد. در واقع کنترل این نوع پروتز توسط قسمت باقیمانده انگشت صورت می گیرد.
  • ام فینگر: این پروتز به آن دسته افرادی توصیه می شود که تمام انگشتان خود را از دست داده اند. کارکرد این نوع پروتز، به کمک خم و راست کردن مچ دست صورت می گیرد. بدین ترتیب با خم کردن مچ دست، پروتز بسته شده و با صاف کردن مچ، پروتز باز خواهد شد.
از سایر پروتزها با نیروی بدن می توان به موارد زیر اشاره نمود:
  • نیکد پروتز 
  • پروتزهای تیتان فینگر
  • پروتزهای آی دیجیت 

پروتز انگشت

قیمت پروتز انگشت 

همان طور که گفته شد پروتزها انواع مختلفی دارند که نسبت به نوع و ناحیه قطع شده، هزینه های متفاوتی را در بر خواهند گرفت. یکی از پارامترهای تاثیر گذار بر قیمت پروتز انگشت، متریال به کار برده شده در ساخت پروتز می باشد. به طور مثال سیلیکون ها یکی از بهترین و با دوام ترین متریال هایی هستند که در ساخت انواع پروتزها به کار برده می شوند. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر قیمت پروتزها، می توان به کلینیک سازنده پروتز اشاره نمود. سابقه و‌ مهارت متخصص، تجهیزات موجود در کلینیک و … همگی بر قیمت نهایی پروتز موثر خواهند بود. یکی از بهترین کلینیک های فعال در این زمینه، کلینیک کاویان طب می باشد که با کیفیت ترین پروتزها را مناسب با نیاز بیمار طراحی ‌تولید می کند.

تهیه پروتز انگشت از کلینیک ارتوپدی 

انتخاب بهترین کلینیک ارتوپدی فنی جهت ساخت پروتز انگشت، نقش مهمی را در بازیابی عملکردهای فرد ایفا می کند. در صورتی که به دنبال بهترین کلینیک ارتوپدی فنی هستید، می توانید به کلینیک کاویان طب مراجعه نمایید و پروتز مورد نیاز خود را با کیفیت بالا تهیه کنید.

نتیجه نهایی 

قطع انگشت حادثه ای است که ممکن است در حین کار آشپزخانه یا در محل کار ایجاد شود. این عارضه تاثیرات بسیاری بر زندگی فرد گذاشته و فرد را با چالش های بسیاری مواجه خواهد کرد که به جهت کاهش این عوارض می توان پروتز انگشت را تهیه کرد.
پروتزهای انگشت انواع مختلفی داشته که نسبت به ناحیه قطع شده و عملکردهای فرد، می توان آن را با بالاترین کیفیت از کلینیک کاویان طب تهیه نمود. در صورت مواجه شدن با هر گونه ابهام می توانید با کارشناسان این کلینیک از طریق شماره 91008881-021 در ارتباط باشید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *