ارتوپد فنی چیست؟ آیا با وظایف ارتوپد فنی آشنایی دارید؟ کاربرد ارتوپد فنی چیست؟ اگر شما نیز ملزم به مراجعه مراکز ارتوپدی فنی هستید، اما از نقش ارتوپد فنی در سلامت و توانبخشی مطلع نیستید، با ما در این مطلب از کاویان طب همراه باشید تا به طور کامل به شرح ارتوپد فنی و پرسش های ذکر شده در بالا بپردازیم.
مرکز ارتوپدی فنی کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید.
با ما در ارتباط باشید
ارتوپد فنی چیست؟
یکی از رشته های پزشکی، ارتوپد فنی نام دارد که محصلان این رشته در زمینه طراحی و ساخت اندام های مصنوعی و ارتزها فعالیت دارند و به کمک این ابزارهای کمک حرکتی، آسیب های وارده به پا را درمان کرده و اندام های از دست رفته بدن را جایگزین خواهند کرد.
خدمات مرکز ارتوپد فنی چیست؟
نقش ارتوپد فنی در توانبخشی و سلامت بیماران
گاهی اوقات افراد در طی حوادثی نظیر تصادف، آتش سوزی و برق گرفتگی یا به دلیل بیماری و نواقص مادرزادی دچار نقص عضو می شوند که متخصصین ارتوپد فنی با ساخت ارتز و پروتزها، در کلینیک های ارتوپدی به بازگرداندن توانایی های فرد کمک می کنند. همچنین به کمک این ارتز و پروتزها، بسیاری از ناهنجاری ها رفع شده و از بروز مشکلات بعدی نیز پیشگیری خواهد شد. به طور کلی می توان گفت که متخصصین ارتوپدی فنی پس از ارزیابی ها و اندازه گیری های دقیق، ابزار مورد نیاز کمک حرکتی بیمار را ساخته و کیفیت زندگی بیمار را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.
روند درمان بیمارن با ارتوپد فنی
از آن جایی که عارضه ایجاد شده در هر فرد، با دیگری متفاوت بوده، فرآیند درمان نیز کاملا متفاوت خواهد بود. اما به طور کلی به جهت درمان بیمارانی که به ارتوپد فنی مراجعه کرده اند، روند مشترک زیر به کار گرفته می شود:
بررسی سابقه
در وهله اول متخصص مربوطه به بررسی سابقه بیمار و ناحیه آسیب دیده خواهد پرداخت تا پس از شناسایی دقیق مشکلات، بهترین روش درمان به کار گرفته شود.
تشخیص آسیب
پس از بررسی وضعیت بیمار و تشخیص ناحیه آسیب دیده، ابتدا روش هایی نظیر گچ گرفتن به کار گرفته می شود، اما در صورت عدم پاسخگویی مناسب بیمار به درمان، سایر روش ها نظیر ارتز و پروتز توصیه خواهد شد.
پیگیری وضعیت بیمار
در مرحله آخر وضعیت بیمار به صورت بلند مدت تحت نظر قرار گرفته و تاثیر ارتز و پروتز بر وضعیت سلامتی فرد مورد بررسی قرار میگیرد.
وظایف ارتوپد فنی
حال که با ارتوپد فنی آشنا شدید، قصد داریم به شرح وظایف آن ها بپردازیم. این وظایف به شرح زیر می باشند:
- طراحی تجهیزات ارتوپدی نظیر ارتز و پروتز متناسب با نیاز بیمار و به جهت کاهش درد، ایجاد ثبات و راحتی در اندام ها
- انتخاب و استفاده از متریال مناسب در ساخت ارتز و پروتز به جهت افزایش عملکرد و دوام آن ها
- صحبت با بیمار و در جریان گذاشتن او از خطرات، مزایا و مدت زمان استفاده از وسیله کمک حرکتی
- آماده سازی بیمار پیش از استفاده از وسیله کمک حرکتی به وسیله آتل و لباس های فشرده
- بررسی دقیق وضعیت بیمار، اسکن و الگو برداری
- تراز کردن ارتز و پروتز به جهت راحتی بیشتر و استفاده حداکثری از آن ها
- ارائه توضیحات لازم به بیمار در زمینه نحوه استفاده و نگهداری از وسایل کمک حرکتی ساخته شده
- پیگیری و ارزیابی وضعیت بیمار پس از استفاده از تجهیزات کمک حرکتی به جهت داشتن عملکرد مطلوب
بهترین کلینیک ارتوپدی فنی تهران
انواع تجهیزات ارتوپدی
قطعا با خواندن این مطلب تا به این جا، متوجه شده اید که در مرکز ارتوپدی فنی تجهیزات کمک حرکتی که ارتز و پروتز نامیده می شوند طراحی و تولید می شود که هر یک از ارتز و پروتزها نیز خود دارای دسته بندی خاصی می باشند که در این بخش به شرح برخی از آن ها خواهیم پرداخت. در ابتدا قصد داریم به معرفی انواع پروتزهای ساخته شده توسط ارتوپد فنی و ضرورت استفاده از آن ها بپردازیم.
پروتز اندام تحتانی
پروتزهای اندام تحتانی یکی از بهترین روش های جایگزینی اندام های از دست رفته بدن می باشند که با متحمل شدن وزن کل بدن، امکان حرکت کردن، راه رفتن و ایستادن را به افرادی که دچار قطع عضو در ناحیه پا شده اند می دهد. به کمک پروتزهای اندام تحتانی ساخته شده در ارتوپدی فنی، زندگی فرد به طور چشمگیری تغییر کرده و قابلیت های متعددی در اختیار بیمار قرار می گیرد. از جمله پروتزهای اندام تحتانی عبارتند از:
- پروتز بالای زانو
- پروتز زیر زانو
- پروتز انگشتان پا
- پروتز ساق پا
- پروتز ران
پروتز اندام فوقانی
از دیگر تجهیزات ساخته شده در ارتوپدی فنی، پروتزهای اندام فوقانی می باشند که معمولا به جهت سبک وزن شدن و راحتی بیشتر کاربران، از سیلیکون ساخته می شود. پروتز اندام فوقانی نیز نسبت به ناحیه قطع شده در انواع مختلفی قابل تهیه می باشد که به شرح زیر می باشند:
البته پروتزهای اندام فوقانی را می توان به دو دسته پروتز عملکردی و زیبایی نیز تقسیم کرد.
پروتزهای زیبایی
یکی از پر طرفدارترین پروتزهای ساخته شده در ارتوپد فنی، پروتز زیبایی می باشد که بیشتر جنبه زیبایی داشته و فاقد کارایی هستند. پروتزهای زیبایی با هدف بازگرداندن زیبایی ظاهری فرد مورد استفاده قرار گرفته و از ماندگاری و دوام بالایی برخوردار هستند.
پروتزهای ورزشی
قطع عضو در ورزشکارانی که به فعالیت های ورزشی مشغول اند، آثار مخربی بر سلامت روح و روان فرد خواهد گذاشت. به جهت کاهش آسیب های ناشی از قطع عضو در این افراد، ارتوپد فنی اقدام به ساخت پروتزهای ورزشی خواهد کرد، به گونه ای که فرد قادر به انجام حرکات فیزیکی و ورزشی باشد و با محدودیتی در انجام ورزش حرفه ای خود مواجه نشود.
یکی از معروف ترین پروتزهای ورزشی، پروتز ورزشی زیر زانو نام دارد که ورزشکاران را تا سطح حرفه ای شدن همراهی خواهد کرد. به طور کلی هدف از طراحی و تولید پروتزهای ورزشی را می توان بازگشت به فعالیت های ورزشی پیش از قطع عضو بدون محدودیت دانست.
پروتزهای مایوالکتریک
یکی از پروتزهای پیشرفته اندام فوقانی، پروتز مایوالکتریک می باشد که کمک شایانی به بازگرداندن عملکرد طبیعی خواهد کرد. انعطاف پذیری بالا، تسهیل بسیاری از امور و امکان حرکت نا محدود از جمله مزایای این پروتزها می باشد. علاوه بر پروتزهای ذکر شده در بالا، ارتوپد فنی در زمینه ساخت انواع ارتزها نیز فعالیت دارند که برخی از این ارتزها را در زیر شرح خواهیم داد. همانند پروتزها، ارتزها را نیز می توان در دو دسته کلی ارتزهای بالا تنه و ارتزهای پایین تنه قرار داد که در ابتدا ارتزهای پایین تنه را معرفی می کنیم.
ارتز مچ پا
هدف از طراحی ارتز مچ پا، درمان ناهنجاری ها و مشکلات پا می باشد، به گونه ای که از ورود فشار و ضربه به این ناحیه جلوگیری خواهد کرد. کمک به ثبات پا و ضعف عضلات ران را می توان از جمله کاربردهای این ارتزها دانست. شایان به ذکر است که ارتز مچر ساخته شده در ارتوپدی فنی در ابعاد و سایزهای متفاوتی طراحی و تولید می شود. کمک به افتادگی مچ پا نیز از دیگر کاربردهای مهم این ارتزها می باشد.
ارتز زانو تا مچ پا
فلج مغزی، تروما، آسیب های نخاعی، ضعف در قسمت های مختلف پا و … از جمله عوارضی است که منجر به درد و اختلالات حرکتی شده که به کمک ارتز زانو تا مچ پا، می توان به بهبود عارضه ایجاد شده و کاهش درد و تورم کمک نمود.
ارتز زانو
در صورتی که بیمار در ناحیه مفصل زانو دچار مشکل و آسیب دیدگی شده باشد، ارتوپد فنی به جهت جلوگیری از حرکت مفصل، درد و تورم، ارتز زانو را طراحی و تولید می کند. لازم به ذکر است که ارتزهای زانو را می توان در برندها، سایزها و مدل های متعددی تهیه کرد. از سایر ارتزهای طراحی شده توسط ارتوپد فنی، می توان به ارتز ران، کفش و کفی طبی، ارتز مچ تا ران و انواع ارتزهای بالا تنه اشاره نمود.
معرفی بهترین دکتر متخصص ارتز و پروتز تهران
مهارت های ارتوپد فنی
متخصص ارتوپد فنی باید ضمن آشنایی با حرکات بدن، از خلاقیت و مهارت علمی و فنی بالایی جهت طراحی ابزار ارتوپدی برخوردار باشند. از دیگر مهارت های لازم در ارتوپد فنی، می توان به مهارت های بین فردی، توانایی بالا در کار، ارتباط خوب و درک نیازهای بیمار و مهارت های کامپیوتری و فناوری اشاره نمود. بنابراین در صورتی که به دنبال بهترین ارتوپد فنی هستید، می توانید به کلینیک کاویان طب مراجعه کرده و از متخصصین متبحر این مجموعه بهره مند شوید.
مرکز ارتوپدی فنی کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید.
با ما در ارتباط باشید
نتیجه نهایی
در این مطلب به شرح نقش ارتوپد فنی، وظایف و انواع تجهیزات ساخته شده توسط آن ها پرداختیم تا از اهمیت کار آن ها آگاه شده و در صورت نیاز اطلاعات لازم در این زمینه را داشته باشید. کلینیک کاویان طب یکی از بهترین مجموعه های تخصصی در زمینه ساخت انواع پروتز و ارتز بوده که از ارتوپدهای فنی مجرب و ماهری برخوردار است و این ویژگی سبب کارایی و عملکرد بالا در محصولات این کلینیک شده است.