اگر انگشتان دست شما دچار شکستگی شده است و ثابت نگه داشتن استخوان دست ضروری باشد، استفاده از بریس انگشت دست به درمان بیماری شما کمک خواهد کرد.
یکی از ابزار پزشکی که سبب بی تحرک نگه داشتن انگشت شکسته و جلوگیری از آسیب و صدمه بیشتر به انگشت می شود، بریس انگشت دست نام دارد. این بریس ها در انواع مختلفی توسط کلینیک های ارتوپدی طراحی و تولیدمی شوند که در ادامه به شرح مزایای استفاده از آن خواهیم پرداخت.
مجموعه تخصصی ارتز و پروتز کاویان کلینیک با بیش از 10 سال سابقه در زمینه ساخت انواع اعضاء مصنوعی و کمک حرکتی همراه شما عزیزان خواهد بود. برای مشاوره رایگان با شماره 91008881 -021 در ارتباط باشید. با ما در ارتباط باشید
علل شکستگی انگشت دست
پیش از هر چیز قصد داریم به شرح دلایل شکستگی انگشت بپردازیم تا در صورت امکان بتوان از بروز آن ها پیشگیری کرد. از آن جایی که روزانه با انگشتان دست به انجام بسیاری از امور پرداخته می شود و بیشتر از سایر قسمت های بدن در معرض آسیب و صدمه قرار دارند و همچنین ممکن است در هنگام ورزش های نظیر والیبال، بیسبال یا هنگام کار با ابزارهایی نظیر چکش، انگشتان دست دچار آسیب و شکستگی شوند و نیاز به درمان های جراحی یا غیر جراحی نظیر استفاده از ارتز و بریس ضرورت یابد. به طور کلی از جمله رایج ترین دلایل شکستگی انگشت دست عبارتند از:
- وارد شدن ضربه در پی حوادثی نظیر برخورد توپ ورزشی، تصادف و …
- انجام فعالیت های مکرر که فشار زیادی را به انگشتان وارد می کند.
- آسیب به انگشتان به دلیل گیرکردن انگشت لای در
- وارد آمدن ضربه به انگشت در پی زمین خوردن
- بی احتیاطی در استفاده از ابزارها
خرید آتل دست و بررسی ویژگی ها و قیمت انواع آتل دست
شکستگی انگشت دست چه علائمی دارد؟
به طور معمول علائم شکستگی دست بلافاصله پس از ضربه بروز می کند. از علائم و نشانه های این عارضه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تورم و التهاب در ناحیه آسیب دیده
- درد شدید در محل شکستگی
- احساس درد زیاد در صورت فشار دادن محل آسیب دیده
- عدم توانایی حرکت دادن انگشتان
- سوزن سوزن شدن و گز گز در محل آسیب دیده
- تغییرات ظاهری پوست
خرید و سفارش اسپلینت دست و بررسی ویژگی انواع آن
چه افرادی بیشتر در معرض شکستگی انگشت قرار دارند؟
با وجود این که شکستگی انگشت در همه سنین وجود دارد، اما در موارد زیر بیشتر شاهد شکستگی انگشت می باشیم:
- افراد دارای پوکی استخوان یا دارای استخوان های ضعیف
- افراد سالمند با میزان کلسیم کم
- ورزشکارانی که به شدت با انگشتان دست خود کار می کنند.
- افراد دارای مشاغل خاص که نیاز به استفاده بیش از حد از دست می باشد.
بریس دست چیست؟ کاربرد انواع بریس دست
نحوه تشخیص شکستگی انگشت دست
در صورت وارد شدن ضربه به انگشتان دست و بروز علائم ذکر شده در بالا، مراجعه به پزشک الزامی می باشد. به طور کلی از جمله روش های موجود جهت تشخیص شکستگی انگشتان دست عبارتند از:
معاینات فیزیکی
پس از مراجعه به پزشک، ابتدا در رابطه با نوع آسیب دیدگی انگشت سوالاتی از بیمار پرسیده می شود. سپس انگشت به طور فیزیکی مورد بررسی قرار می گیرد تا آسیب های احتمالی تشخیص داده شود.
اسکن یا رادیوگرافی
رادیوگرافی یا عکس برداری از جمله روش هایی است که با کمک آن می توان به تشخیص شکستگی های بدن پرداخت. به جهت بررسی دقیق دررادیوگرافی اشعه ایکس به کار گرفته می شود.
ام آر آی
در صورتی که شکستگی در پی فشار ناشی از حرکات مکرر و تکراری بروز کرده باشد، می توان از ام آر آی به جهت تشخیص آن کمک گرفت. اساس کار این دستگاه، تصویربرداری رزونانس مغناطیسی بر حرکت اسپینی هسته های اتم هیدروژن می باشد.
روش های درمان شکستگی استخوان
نسبت به محل شکستگی استخوان انگشتان دست، درمان های متعددی به کار گرفته می شود. پیش از مراجعه به پزشک و تنها به جهت کاهش درد پس از شکستگی انگشت دست، می توان اقدامات اولیه زیر را به کار گرفت و سپس سریعا به پزشک مراجعه نمود. از جمله روش های درمان این بیماری عبارتند از:
کمپرس سرد
استفاده از کمپرس سرد در کاهش درد و تورم ناحیه آسیب دیده کمک شایانی خواهد کرد. البته توجه به این نکته ضروری است که نباید یخ را مستقیما روی پوست قرار داد، زیرا سبب آسیب بیشتر خواهد شد.
بالا نگه داشتن عضو دچار شکستگی
از دیگری روش های کاهش درد و تورم می توان بالا نگه داشتن عضو آسیب دیده را نام برد.
جا انداختن و گچ گرفتن انگشت
نسبت به نوع و شدت آسیب دیدگی، پزشک اقدام به جا انداختن یا گچ گرفتن انگشت شکسته خواهد کرد. همچنین گاهی اوقات پزشک روش های دیگری را به جهت درمان به کار خواهد گرفت که در ادامه به شرح آن ها خواهیم پرداخت.
استفاده از آتل، ارتز یا بریس انگشت
برخی مواقع تشخیص پزشک ثابت نگه داشتن انگشت می باشد که در این صورت استفاده از ارتز و بریس انگشت کمک شایانی خواهد کرد. البته توجه به نحوه بستن و استفاده از ارتز انگشت از اهمیت بالایی برخوردار است. بنابراین به جهت پیشگیری از آسیب دیگر به انگشت، نحوه بستن ارتز و بریس انگشت را از پزشک بیاموزید.
مصرف دارو
اگر شکستگی از نوع باز باشد، ممکن است تزریق واکسن کزاز و مصرف آنتی بیوتیک برای درمان تجویز شود. همچنین به جهت کاهش درد، مصرف داروهایی نظیر استامینوفن با ایبوپروفن توصیه می شود.
فیزیوتراپی
گاهی اوقات از فیزیوتراپی به عنوان یک درمان مکمل قبل از روش های درمانی ذکر شده در بالا یا پس از جراحی کمک گرفته می شود.
جراحی
در صورتی که هیچ یک از روش های درمانی بالا نتیجه ندهد، به عنوان آخرین روش درمان، جراحی ضرورت می یابد. به طور کلی جراحی در موارد زیر انجام خواهد شد:
- شکستگی متعدد و در هم فرو رفته
- شکستگی های باز
- آسیب دیدگی رباط ها و تاندون ها
استفاده از بریس انگشت دست
حال که با انواع روش های درمان شکستگی و آسیب دیدگی انگشت آشنا شدید، قصد داریم بیشتر به شرح ارتز و بریس های انگشت بپردازیم تا با به کارگیری آن ها، بهبودی هر چه سریع تر حاصل شود. از جمله ابزارهای قدرتمند در ارائه کمک های اولیه، بریس و ارتز انگشت می باشد که به کاهش هزینه های بالای مراقبت های پزشکی در هنگام مواجه شدن با آسیب پرداخته است.
این ابزارهای ارتوپدی ضمن ایجاد ثبات در انگشتان، از آسیب و صدمه بیشتر نیز جلوگیری می کند و درمان کننده عارضه هایی نظیر شکستگی ها و تاندون های آسیب دیده می باشد. این ارتز انگشت را می توان از کلینیک های ارتوپدی تهیه کرد.
کاربردهای بریس انگشت دست
به طور کلی بریس انگشت تجویز شده توسط پزشک به جهت محافظت و جلوگیری از تغییر شکل انگشتان به کار گرفته می شود. از جمله کاربردهای بریس انگیت عبارتند از:
- درمان دفورمیتی بوتونیر با بد شکلی انگشت جا دکمه ای
- درمان انگشت چکشی
- درمان شکستگی های انگشت و در رفتگی
- معالجه آرتریت روماتوئید
- درمان دفورمیتی گردن قو
مزایای استفاده از بریس انگشت دست
- کمک به بیمار در انجام فعالیت های روزانه همانند قبل
- کمک به بازیابی و بهبود عملکرد دست
- کاهش درد در محل آسیب دیده
- افزایش دامنه حرکتی بیمار
- ثابت نگه داشتن انگست و پیشگیری از حرکت ناخواسته
- اصلاح بدفرمی و ناهنجاری های دست
- کمک به بهبود حالت انگشت
انتخاب بریس انگشت دست مناسب
ارتزها و بریس ها را می توان در شکل ها، اندازه ها و خمیدگی های مختلفی تهیه کرد. به همین جهت نسبت به این که شکستگی در کدام قسمت انگشت باشد، می توان ارتزهای منحنی و گرد یا ارتزهای راست و صاف را تهیه نمود. به جهت انتخاب بهترین نوع ارتز یا بریس می توانید از متخصصین با تجربه در کلینیک های ارتوپدی معتبر کمک بگیرید.
در هنگام بریس انگشت دست چه ویژگی هایی را باید مد نظر قرار داد؟
از جمله ویژگی هایی که باید به هنگام خرید بریس انگشت مورد استفاده قرار داد عبارتند از:
- مناسب بودن سایز و اندازه بریس برای انگشت دست
- انتخاب نوع بریس متناسب با بیماری
- انتخاب جنس بریس و آگاهی از متریال به کار برده شده در بریس
- امکان تنظیم بریس
- راحتی در هنگام استفاده از بریس
تهیه بریس انگشت دست
در صورت مواجه شدن با هر یک از عارضه های ذکر شده و با صلاحدید پزشک، می توانید به جهت درمان و بهبودی بیماری خود، ارتز و بریس انگشت را مورد استفاده قرار دهید. یکی از کلینیک هایی که سابقه طولانی در زمینه ساخت ارتز و بریس انگشت با کیفیت بسیار بالا دارد، کلینیک کاویان طب می باشد.
بدین ترتیب می توانید انواع بریس و ارتز را متناسب با نوع و میزان آسیب دیدگی انگشتان خود، از این کلینیک تهیه نمایید و سلامت و بهبودی را به انگشتان خود باز گردانید. لازم به ذکر است که این کلینیک در کنار تولید انواع ارتز و بریس، انواع پروتزها و اندام مصنوعی و همچنین کفش و کفی های طبی را با بهترین متریال روز دنیا طراحی و تولید می کند.
خدمات مرکز ارتوپد فنی چیست؟
نتیجه نهایی
یکی از عارضه هایی که ممکن است هر فرد در طول زندگی با آن مواجه شود، شکستگی انگشتان دست می باشند. بنابراین در صورت مواجه شدن با این عارضه و مشاهده علائم ذکر شده در این مطلب، باید با صلاحدید پزشک اقدام به درمان این بیماری نمود. تهیه ارتز و بریس انگشت یکی از بهترین روش های درمانی شکستگی انگشتان دست می باشد.
بریس انگشت ضمن ثابت نگه داشتن انگشت، از بروز هر گونه آسیب پیشگیری خواهد کرد. بنابراین برای تهیه بریس و ارتز انگشت می توانید به کلینیک کاویان طب مراجعه نمایید و جهت آگاهی از قیمت بریس انگشت با کارشناسان این مجموعه از طریق شماره 91008881-021 در تماس باشید.